WTF, valg?!

Med mindre du er like lite oppdatert som disse Oslo-innbyggerne her, regner vi med at du har fått med deg at presidentvalget i USA foregår nå. Valget står mellom nåværende president Barack Obama, og hans motsetning Mitt Romney. For oss nordmenn kan det være vanskelig å forstå seg på den amerikanske politikken. Derfor har vi samlet noen linker for å gjøre det litt enklere å forstå hva som skjer i USA i disse dager.

Lurer du f.eks. på hva presidentkandidatene står for, og hvilken politikk de fører? Ved å trykke på fanen helt til høyre i denne linken kan du se hva begge kanditatene ønsker å gjøre når det gjelder blant annet økonomi og utenrikspolitikk.

Eller er du mer interessert i å prøve å forstå hvordan valget fungerer? Valgmenn, senatorer og guvernører er noen av  begrepene de amerikanske borgerne må inneha kunnskap om før de kan stemme.

Noe som også er veldig merkelig for oss nordmenn, er at presidentkandidater kan vinne valget uten å ha fått flertallet av stemmer på landsbasis. Dette skjedde blant annet under presidentvalget i 2000, da valget sto mellom Al Gore og George Bush. Forklaringen finner du her.

Ellers er det mulig å holde seg oppdatert på det som skjer i årets valg her.

Og sist, men ikke minst – Hvilke av de to kandidatene ville du stemt på dersom du hadde muligheten?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s