Verdens viktigste moteblogger

Moteblogger har tatt av på en måte ingen kunne forutsett. Fra å være et knippe som uttrykte seg på denne måten er det nå nesten umulig å snakke med noen som ikke selv har skrevet en moteblogg eller kjenner noen som har gjort det. Termen moteblogg er blitt nesten utvasket, og det er vanskelig å vite hvilke man burde sjekke ut og hvilke man bør styre unna. Likevel finnes det noen virkelig innflytelsesrike moteblogger som nå er med på å styre moteverdenen og trender verden over. Nettopp dette har William Oliver, redaktøren av District MTV, studert. Han har skrevet boken Style Feed: The World’s Top Fashion Blogs og Topshop har intervjuet han.

I intervjuet  forteller  han blant annet at han hadde et ønske om å fortelle om evolusjonen som har foregått innenfor motebloggene og hvilke bloggere som virkelig har bragt noe nytt til bransjen. Før prosjektets oppstart hadde han ikke noe spesielt nært forhold til moteblogger, men etter å ha lært om denne verdenen er han ikke sikker på om bloggingen har noen ende utenom teknologisk fremgang.

Så hvilke bloggere er det han mener har vært viktigst? Store navn som Tavi Gevinston fra StyleRookie, Fred Butler Style, FaceHunter, HypeBeast og ManRepeller er kun noen av de som nevnes i boken. Likevel har de også lagt vekt på mer ukjente designblogger skrevet av både motestudenter og wannabe-designere. Er du nysgjerrig? Boken kan kjøpes her.

Og dersom du ikke ønsker å kjøpe boken, kan vi glede deg med at vi har laget vår egen liste over blogger vi synes er, om ikke like innflytelsesrike, likevel verdt å følge:

Hanneli Mustaparta

Song of Style:

AMLUL.COM

The Sartorialist

Garance Doré (Fransk versjon)

Så nå er det bare å la seg inspirere og møte vinteren med et moteriktig sinn.

Forsidebilde: www.hanneli.com 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s