Det finnes også kleine folk på Manhattan

HBO Girls

Midt oppe i eksamensstyret er det greit å ta litt fri av og til. Man sliter og sliter, bestemmer seg for endelig å gjøre noe (sånn ca. to dager før eksamen) og oppdager alt det man skulle ha lært i løpet av semesteret. Og da slutter prokrastineringen og den virkelige puggingen starter! Men likevel, etter å ha stått opp tidlig og lest i ett sett, kan det være greit å la hjernen få litt hvile. Den klarer ikke å konsentrere seg om samme problem i 12 timer – uansett om det handler om Norges Lover, forskjeller i syntaks mellom det norske og franske språk eller algoritmer i matlab. Og hva gjør man da? Vel, vi anbefaler å sette på en skikkelig god  tv-serie.

Vi har vært faste seere av Girls siden serien startet, og anbefaler alle jenter å dykke ned i Hanna & Cos fantastiske verden. For har du ikke sett Girls har du virkelig gått glipp av noe! Serien, som utløper seg i New York (Manhattan ftw!), handler om Hannah, en drømmende skribent som får et (relativt stort) sjokk servert da foreldrene hennes besøker henne og sier at de ikke lenger vil støtte henne økonomisk, noe de har gjort siden hun ble ferdig med sin bachelorgrad, to år tidligere. Alene i Brooklyn forsøker hun og hennes venner å navigere gjennom tyveårene “et feilsteg om gangen”.

HBO Girls

Lena Dunham, som både spiller Hannah og er executive producer for serien, sier at Girls reflekterer en del av befolkningen som tidligere ikke har kommet fram gjennom seriene Sex og Singelliv eller Gossip Girl.

 “There was this whole in between space that hadn’t really been addressed”, she said.

Piloten refererer blant annet til Sex og Singelliv fordi produsentene ønsket å gjøre det klart at drivkraften bak Girls er at karakterene ble inspirert av den tidligere HBO-serien og flyttet til New York for å realisere sine egne drømmer. Og om vi skulle oppsummert serien i et par ord ville vi kanskje sagt: Kleint, realistisk og koselig. Når man ser på traileren lengter man til sine egne venninner man ikke har sett på lenge!

Dersom du ikke har sett sesong 1, her er traileren:

Og hvis du har sett sesong 1, kan du ta en titt på denne:

14. januar, folkens! Vi klarer nesten ikke vente!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s