PIXAR – magiskaperen

Monsters University

Vokser man noen gang ifra PIXAR-filmer? Studioet som er best kjent for sine CGI-animerte feature filmer skapt av PhotoRealistic RenderMan (PRMan er produsert av Pixar Animation Studios selv og blir brukt til å rendere alle deres 3D animerte filmproduksjoner) står bak animasjonsfilmer som Toy Story, Oppdrag Nemo, Biler og WALL-E. Altså kan du takke PIXAR for en god del av barndomsminnene dine, i alle fall om du var et filmseende lite barn med humor og evne til å sitte stille i et par timer om gangen.

Og om du nå er på vei til vokse opp, måtte ta egne beslutninger og leve med konsekvensene helt på egenhånd er det av og til greit med et lite avbrekk fra hverdagen. Hva kan da være bedre enn å ta et dypt dykk tilbake til barndommen og gå til nærmeste kinosal for å se Monsterbedriften 2? Det skal i alle fall jeg gjøre! Når Monsterbedriften 2 har premiere 2. august i år er det over 11 år siden den første filmen kom ut – tenk at vi har levd så lenge! Jeg husker fortsatt at jeg så filmen på kino med lillebror, noen venner og deres mamma. Ah, kanskje skal man ta med hele familien for å se filmen? Mon tro om lillebror tør å bli sett på kino med storesøster – tenåringer altså!

For er det én ting Pixar er ekstra gode på, er det å lage underholdning for hele filmen. Voksne og barn ler av ulike poeng i filmen, men likeledes er filmen underholdende for hele familien. Og ikke minst er det evnen til å skape magi og følelse i ordinære objekter som gjør PIXAR til mester på sitt felt. Ta for eksempel siste “sneak peak”-klipp fra deres nye kortfilm “The Blue Umbrella” hvor mye sies på 30 sekunder uten tale:

Og vi avslutter med dette lille teaser-klippet fra filmen som kommer ut i sommer:

(Forsidebilde: Monsters University på Facebook)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s