The Carrie Diaries

136088_295925927186284_1139851336_o

The Carrie Diaries: Carrie Bradshaw før Manhattan, før Samantha, Charlotte og Miranda. Carrie Bradshaw før sex. Da idéen om The Carrie Diaries ble sluppet mens Sex and the City-filmene regjerte kinosalene, kunne en stakkars serie-fan sukke og tenke “virkelig?”. Hvor lenge skal man melke samme ku? Blir ikke industrien – og ikke minst, publikummet – lei etter hvert? Derfor var det med et noe kritisk øye jeg satte meg ned foran PC-skjermen og så på premieren av The Carrie Diaires. Hvem er egentlig Carrie Bradshaw uten Manolo Blahniks, NYC-fester og sine trofaste venner? Vel, ikke så verst egentlig.

For The Carrie Diaries prøver ikke å etterligne SATC. Selvfølgelig er Carrie med, men Samantha, Miranda og Charlotte har blitt byttet ut med Carries High School-venner. Serien har sine egne historier, karakterer og sin egen følelse. Premieren starter med Carries første skoledag etter morens bortgang.

The first day of school was usually something I’d look forward to, but this time I was afraid to walk through those doors. I was the freak who had lost her mom.

Men nye tider er på vei; ikke bare blir hun tilbudt en internship i Manhattan og møter mange spennende mennesker innenfor moteverdenen, men en ny kjekk fyr har begynt på skolen.

Seriens premiss bygger ikke på originalitet, men klarer å bringe Carries forventninger om liv og kjærlighet til forgrunnen uten å være slitsom. Den står i stil med forgjengeren og lar vennskap og personlige karrierer (eller skolearbeid) være like viktig, eller kanskje enda viktigere, enn å finne en kjæreste.

AnnaSophia Robb passer perfekt som en ung og nervøs Carrie Bradshaw. Det er ikke lett å fylle Sarah Jessics Parkers (store) sko, men AnnaSophia Robb klarer å gjøre karakteren til sin egen. Resten av skuespillerne passer perfekt til rollene sine. Ellen Wong som Carries bestevenn er søt uten å være slitsomt, og Austin Butler (Vanessa Hudgens’ kjæreste) er så utrolig 80-talls preppy heartthrob at det nesten gjør litt vondt.

Og kan man snakke om The Carrie Diaires uten å nevne klærne? Nei, jeg tror ikke det. I motsetning til Carries garderobe i SATC, som ofte har blitt kritisert for å være lite realistisk sammenlignet med Carries inntekt som journalist, gir The Carrie Diaries inntrykk av en mer normal garderobe. Som jo passer for en normal tenåringsjente. Ingen overdådige designerklær i gården her, men Carrie klarer å lage garderoben sin egen ved å mikse og matche. Og spoiler alert: vesken i første episode passer perfekt som DIY-prosjekt!

The Carrie Diaries står på sitt som uavhengig tv-serie fordi den klarer å fange hvordan det er å være tenåring og drømme stort. Drømme om hva som er der ute i den store, vide verden. Drømme om å være et annet sted enn den lille byen du er oppvokst i. Som en som selv har dagdrømt om å befinne seg i NYC må jeg si dette – The Carrie Diaries klarer å portrettere den spenningen og undringen som gjør SATCs femte karakter, NYC, så spesiell.

Se traileren her:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s