Dropp Oslo, Trondheim og Bergen

Når du tenker ‘studietid’ tenker du sikkert i første rekke på de store byene Oslo, Bergen og Trondheim. Det er hit den store mengden flytter, og du er derfor ikke alene i venneflokken om å begynne et nytt liv der. Større steder tilsvarer større muligheter, tenker du kanskje. Det er ikke nødvendigvis sant. Hvorfor ikke tenke på StudiebygdA med stor A, Volda? Små studiesteder har ofte gode tilbud og et godt studentmiljø, og Volda er intet unntak.

Tettstedet og kommunen Volda ligger på Søre Sunnmøre i Møre og Romsdal, og preges av idylliske omgivelser med fjell og fjord. 10 minutter med bil fra sentrum finner du flyplassen Ørsta/Volda (Hovden), så du trenger ikke bekymre deg for timeslange bussturer hver gang du skal hjem.

Klikk på bildene for å se slideshow.

Dra alene
Det er ikke noe problem å flytte til Volda uten å kjenne en eneste sjel. Fadderveka er laget nettopp for at du skal bli kjent med folk, så hvis du liker å gå på konserter, grille ved vannet eller gjøre andre sosiale ting kommer det ikke til å ta lang tid før du har funnet tonen med klassekameratene dine. Med et overkommelig antall studenter, er det også lett å bli kjent med folk fra andre linjer.

Skaff deg erfaring
Volda er det perfekte stedet å skaffe seg verdifull erfaring. I storbyene er det ofte stor rift om styreverv og frivilligjobber, og det lønner seg derfor å ha relevant erfaring fra før. I Volda derimot er det lett å engasjere seg og skaffe seg arbeidserfaring, uten å være journalist, fotograf eller økonom fra før. Har du lyst til å ha ditt eget radioprogram eller en spalte i studentavisa, har du muligheten til det.

Penger igjen uka før studielånet kommer
I Volda kan du leve godt på studielånet, og slipper som oftest å spise havregryn den siste uka før studielånet kommer. Du har penger til å spise god mat, gå på konserter og være sosial. Grunnen er at du kan bo relativt rimelig uten å måtte ty til en knøttliten hybel langt unna sentrum. Som andre steder er det variable priser, men standarden ligger rundt 2500-3500 kr i måneden, inkludert strøm. De fleste studentene bor 10-15 min unna Høgskulen, og har gåavstand til alt. Du slipper derfor å kjøpe månedskort for buss og tog, og sparer også en del døtid på kollektivtrafikk. Siden det ikke er så store shoppingmuligheter i bygda, sparer du nok en del penger på den fronten også.

Mye moro
På Studenthuset Rokken har du muligheten til å gå på konserter, disko, vaffel- og spillkvelder, kviss, juleverksted, Open Mic og mange andre koselige arrangementer. Hvis du velger å jobbe som frivillig får du gratis inngang og en del andre goder, og får derfor med deg det meste som skjer uten å tømme lommeboka. Det er også en super måte å bli kjent med nye mennesker.

Dropp Oslo, Trondheim og Bergen. Dra til StudiebygdA Volda i stedet!

(PS: Du trenger ikke skrive oppgavene dine på nynorsk, selv om Volda er selveste Nynorskland…)

——————————————————————————————————————–

Nyttige lenker:

Høgskulen i Volda
– http://voldablogg.no/

Studentmediene:
Volda student-TV
Studentavisa Peikestokken
Volda studentradio

Nettsider for boligjakt:
Facebookgruppen “Til leige i Volda og Ørsta”
– Studentsamskipnaden
– Haugen utleie

——————————————————————————————————————–

#TypiskVolda

Høgskulen i Volda arrangerte en konkurranse på Instagram hvor studentene skulle vise hva som var #TypiskVolda. Se noen av bildene her.

Av hensyn til personvern har jeg ikke plukket ut bilder som tydelig viser ansikter, så hvis du vil se den hele og fulle #TypiskVolda-sannheten bør du sjekke ut hashtagen #TypiskVolda her eller på Instagram.

——————————————————————————————————————–

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s